Маратонки

Маратонки

Маратонките са обувки, чиято основна цел е да са удобни при практикуване на спорт. Поради забързаното ежедневие в наши дни, много хора предпочитат да носят маратонки и тогава, когато не спортуват. Все пак съществуват доста разлики в моделите на обикновените маратонки и тези за различните типове спорт.

Когато купувате маратонки или друг вид обувки, е препоръчително да вземете такива с по-голяма гъвкавост на подметката. Така се позволява нормално прегъване на стъпалото при глезенната става. Например подходящи спортни обувки за това са гуменките. Като цяло при производството на маркови маратонки е съобразено подметката да е достатъчно гъвкава. Важно при изборът на маратонки е материалът, от който са произведени. Същото се отнася и за кецовете. Макар да изглеждат добре, някои кецове не са подходящ избор за вашия крак. Все пак, ако предпочитате да носите кецове или маратонки с по-твърда подметка, събувайте ги по-често, за да могат краката ви да починат и “подишат”.

Повечето модели маркови маратонки можете да разгледате в официалните сайтове на самите фирми. Популярни маркови маратонки и кецове произвеждат Puma, Adidas, Nike, Converse, Reebok, Umbro, Rip Curl и други. Някои от тези фирми (например Adidas, Nike, Puma и Reebok) са спонсори на големи футболни отбори.

Сватбени рокли
Дънки